Internet of Things

Omschrijving:

Met de opkomst voor internet of things (IoT) raken mensen, toestellen en data verbonden.  Het is de derde fase in de ontwikkeling van internet. Het internet wordt hierdoor uitgebreid met ‘intelligente’ apparatuur, een begrip dat bekendstaat als ‘Internet of Things’.
De volgende 10 jaar gaat de “smart”-periode worden. Met behulp van sensoren gekoppeld aan het internet wordt data verzameld waardoor actuatoren kunnen aangestuurd worden. (Pieter Ballon – iMinds)

Acties:

 • Workshop Internet of things – PXL
  De workshop Internet of Things bestaat uit twee onderdelen:
  1) het aansluiten van sensoren en deze sensoren leren configureren.
  2) het zelf ontwikkelen van eenvoudige software die toelaat verbinding te maken met een ‘Internet-of-Things’-systeem, het systeem uit te lezen en te controleren.
  Deze workshop wordt individueel aangepast aan de noden van de school. De aanvrager neemt op voorhand contact met PXL om af te spreken waar de focus van de workshop ligt.
  Duur: 1/2 dag
  Plaats: PXL - TECH, Diepenbeek
  Contactpersoon: Frank Joosten

Inschrijven

 • Certificeren van netwerken
  De workshop is een aanleiding om zelf aan de slag te gaan. 
  Wens je een goede verbinding te hebben tussen je verschillende toepassingen, dan is een kwalitatief netwerk noodzakelijk.
  Scholen kunnen met hun leerlingen het netwerk uittesten met de LANTEK II, die kan uitgeleend worden in het RTC.  Met de Lantek II is het mogelijk om datanetwerken uitgevoerd in koperbekabeling te certificeren tot cat. 6.

Reserveren

Doelgroep:

 • Elektriciteit-elektronica
 • Elektrische installatietechnieken

Partner:

 • PXL-TECH