Zorg van de toekomst

Activiteiten voor personen met dementie

Dit is een workshop gelinkt aan het Interreg Project rond ‘Technologie in Healthcare Education’, waar 4 scholen al bij betrokken zijn nl Don Bosco, Harlindis-Relindis, HAST en Wico-Tio.

Het is een opleidings-en ontwikkelingstraject waarbij multidisciplinaire studententeams uit de richtingen ICT, IIW en personen- en gezondheidszorg op vraag van een bedrijf of zorginstelling een innovatieve zorgtechnologische case uitwerken, daardoor krijgen leerlingen/studenten de kans om te werken aan de competenties van de 21ste eeuw.

Ook de andere scholen die niet ingestapt zijn in het Interreg Project kunnen via het RTC deelnemen aan de brainstromsessies in het uitwerken van de projecten rond het wandelparcours en de memorygame.

Inschrijven

Exergames - beweging stimuleren bij ouderen

In deze workshop wordt er uitgelegd leggen wat Exergames zijn en wordt de bruikbaarheid van Exergames in de ouderenzorg toegelicht om beweging te stimuleren en om aan valpreventie te doen. De leerlingen gaan tijdens de workshop zelf met het Exergame beweegprogramma. aan de slag. Ze maken kennis met de verschillende games en krijgen concrete tips om deze games te begeleiden bij ouderen.

Inschrijven

Planning: Nog te bepalen
Informatie: Liesbeth Schraepen - RTC Limburg

Partner:

  • UCLL