Stage & Werkplekleren

Formaliteiten bij werkplekleren en stage

Een kwaliteitsvolle stage is het middel bij uitstek om jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Na een eerste infosessie bij Lerobel werkten de Ondernemingsgroep Hasselt, RTC en VDAB een nieuw concept uit, waarbij de nadruk ligt op het praktische aspect van werkplekleren en stages.
Welke stages zijn er, aan welke formaliteiten moeten bedrijven en scholen voldoen en welk administratief werk moet er verricht worden?

Raadpleeg voor de verschillende studierichtingen (sector industrie) , aangeboden door de Hasseltse scholen, de stagefiches met de verschillende formaliteiten.

Stagefiche's Hasselt

Startschot 'Ondernemers voor de klas'

Bart Claes, CEO van kledingketen JBC, gaf op maandag 11 januari in het Koninklijk Atheneum van Tienen het startschot van de zesde editie ‘Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

'Ondernemers voor de Klas’ is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in samenwerking Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen, JCI Vlaanderen en Partena.

Samen met Bart Claes zullen 350 ondernemers, bedrijfsleiders- en professionals de komende zes weken in heel Vlaanderen ruim zeshonderd gastlessen geven aan laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs. Hiermee worden ruim dertienduizend jongeren bereikt.

Meer informatie

Werkplekleren HOTEC

Omschrijving:

Leerlingen maken onder begeleiding van een leerkracht, kennis met het productieproces van houten trappen en binnendeuren.

In het schooljaar 2014-2015 hebben we dit project gerevitaliseerd.

  • Het aangeboden programma wordt aangepast aan de noden van de deelnemende scholen.
  • De lesbundels zijn opgefrist en voorzien van een nieuwe lay-out.

Doelstelling:

  • Bijbrengen van vaktechniciteit op de werkvloer.
  • Oefenen van verworven vaardigheden in realistische werkomgeving.
  • Leerlingen laten ervaren dat arbeidsattitudes belangrijk zijn.

Doelgroep:

Leerlingen uit de studierichtingen:

  • Houtbewerking
  • Industriële houtbewerking

Partners:

  • HOTEC

Inschrijven

Abonneren op RSS - Stage & Werkplekleren