Omschrijving

TLT International staat voor Trade, Logistics & Transport in een internationale context. Dit leerspel over de boeiende wereld van de internationale handel, het vervoer en de logistiek, werd ontwikkeld door LOGOS

Het spel bestaat uit 2 niveaus:

Het basisspel

De spelers verzamelen alle goederen zo snel mogelijk in een centraal magazijn. Maar onderweg komen ze allerlei situaties (kanskaarten) tegen die het transport vooruit helpen of vertragen. Vooraleer ze de goederen mogen lossen in het magazijn, moeten ze bovendien eerst quizvragen oplossen.

Het basisspel kan als kennismaking met de sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek (smaakmaker) worden ingezet. Leerlingen uit de 3de graad van het secundair onderwijs maken op een leuke en tegelijkertijd educatieve manier kennis met heel veel verschillende aspecten van de sector van de internationale handel. Zo geraken leerlingen uit bijv. een 6de jaar misschien wel gemotiveerd om te kiezen voor het Se-n-Se Internationaal Transport en Goederenverzending of voor een bachelor bedrijfsmanagement – logistiek management.

Het spel zelf is eenvoudig in gebruik en leerkrachten kunnen dit op zichzelf voorbereiden, zonder bijkomende ondersteuning.

Het RTC biedt leerkrachten de mogelijkheid om het spel uit te lenen.

Het uitbreidingsspel

De spelers krijgen een bijkomende uitdaging: kunnen ze in een logistiek scenario de slimste keuze maken? Vooraleer ze mogen vertrekken naar het magazijn, moeten ze telkens een stap van het logistiek scenario zo efficiënt mogelijk oplossen. Zo krijgen ze een beter beeld van de import van koffiebonen uit Zuid-Amerika, of van wat er op logistiek vlak allemaal voorafgaat aan de lancering van een nieuwe modecollectie, …

Om dit spel praktisch én inhoudelijk in al zijn facetten te leren kennen en optimaal in te passen in de verschillende lessen/vakken, is een Train de trainer-opleiding van LOGOS aangewezen.
Meer info hierover vind je hier (externe link)

Via RTC kan je het uitbreidingsspel alvast eens komen inkijken.

Doelgroep

  • Bestuurder heftruck DBSO
  • Bestuurder reachtruck DBSO
  • Internationale transport en goederenverzending 7 TSO
  • Logistiek 7 BSO
  • Magazijnmedewerker DBSO – BuSO

Partner