Doel

Leerlingen op een visuele en stapsgewijze manier leren bouwdetails uit te voeren.

Situering

Studiegebied: Hout / Bouw

Samenvatting

Om aan de hedendaagse eisen in verband met bouwnormen te voldoen, is het belangrijk om een inzicht te verkrijgen in het uitgebreid gamma aan bouwmaterialen dat ter beschikking staat.

De keuze kan worden gemaakt in functie van het project (nieuwbouw of renovatie) waarvoor ze gebruikt worden, het type gebouw (massiefbouw, houtskelet, …), de beoogde vereisten en normen (lage energie, passiefbouw, …) en de specifieke voorwaarden betreffende stabiliteit, lucht-, wind- en waterdichting, isolatie, brand en geluid.

Doelgroep

Leerlingen uit de 3de graad tso/bso uit de studiegebieden

  • Bouw
  • Hout

Praktisch

Deze aspecten komen aan bod: ruwbouwmaterialen, hout en houtsecties, panelen, isolatie, schrijnwerk, afdichting, buitenafwerking, binnenafwerking, profielen en andere aanduidingen

Partners

 

Materiaal

De INNOVISO B’OX is een pakket dat materiaal bevat om wandsamenstellingen en bouwknopen in 2D formaat te ontwikkelen, te tonen en te bespreken.

Handleiding(en) / Infofiches / Quickstarts / ...

Opberging

Gereedschapskoffer

Kartonverpakking

Afmetingen

Materiaal Aantal Afmeting (koffer)
Gereedschapskoffer 1 60  x 30  x 30
Grondvlak voor opbouw (panelen) 5 125 x 95 x 60

Deel je ervaringen in de RTC Community

Hebben je leerlingen een fijne leservaring gehad met het materiaal? Hebben ze er veel van geleerd? Deel dan je foto’s en verhaal op onze facebook-pagina, Instagram of Youtube