Omschrijving

Cobots onderscheiden zich van traditionele robots. Dankzij hun kleine voetafdruk, licht gewicht en gebruiksgemak kunnen ze arbeidsintensieve taken op zich nemen: van verpakken en palletiseren tot het beladen van machines, monteren en lassen. Ze veranderen de manier waarop werknemers werken; ze integreren naadloos met bestaande processen, lay-outs en apparatuur en verbeteren de kwaliteit in veel toepassingen. Cobots kunnen in slechts een halve dag opnieuw geconfigureerd en geprogrammeerd worden voor een nieuwe taak.

De workshop die Industrial Cobotics organiseert bestaat uit 2 onderdelen:

  • In het eerste gedeelte ontdekken leerlingen wat een Cobot is en wat de grote verschillen zijn met klassieke robots. Om deze kennis te testen wordt er een korte quiz gehouden. Ook leggen we de link met het werkveld, Pieter Vansichen van  het Genkse bedrijf Cobotracks, heeft al meer dan 25 jaar expertise in de niche van lineaire technologie waardoor ze oplossingen aanbiedt aan bedrijven die het bereik van hun cobot willen vergroten
  • Het tweede onderdeel van de workshop bestaat uit een praktische gedeelte. De leerlingen leren op 2 uur tijd hoe ze een Cobot kunnen programmeren, sensoren en transportbanden aansturen, een pick and place toepassing uitvoeren en alles in een ‘loop’ laten werken. Als dit gebeurd is, is er mogelijks nog een extraatje dat volgt nl. palletiseren.

Duurtijd: 3 uur

Wat mogen jullie verwachten:

  • Een leuke workshop met persoonlijke begeleiding van de deelnemers door enthousiaste organisatoren.
  • De deelnemers zullen een fijne ervaring beleven die ze kunnen meenemen in de rest van hun professionele leven.

Doelgroep

Leraren en leerlingen uit de 3de graad:

Industriële Wetenschappen, Elektromechanica, Elektriciteit, Mechanische Vormgevingstechnieken, Industriële Elektriciteit,…

Er worden 4 trainingstafels voorzien, waar ideaal 3 en maximum 4 leerlingen mee aan de slag kunnen. Ideaal om deel te nemen met 12 leerlingen, maximum 16.

Partners

 

Praktisch

Wanneer?

Deze week heeft reeds plaatsgevonden.

Van maandag 14 november tot vrijdag 18 november 2022.

Workshops?

We kunnen maximum 10 sessies voorzien, telkens eentje in de voormiddag en telkens eentje in de namiddag

Voormiddag van 9u tot 12u, met onthaal vanaf 8u30.

Namiddag van 13u tot 16u, met onthaal vanaf 12u30.

Waar?

Thor Central in Genk.

Wat verwachten wij van jullie?

  • Dat jullie ruim op tijd aanwezig zijn, zodat we de voorziene tijd nuttig kunnen besteden.
  • De leraar neemt samen met de leerlingen ter voorbereiding van de workshop de online sessie van e-sense door > deze ontvang je bij bevestiging.