Omschrijving

Als RTC zijn we sterk verankerd in het Limburgse landschap. We nemen deel aan overlegmomenten als we een meerwaarde kunnen betekenen. In andere gevallen verwijzen we door naar een geschikte partner.

Ooit gestart als een initiatief van de Limburgse CLB’s, ondertussen onder de vleugels van Provincie Limburg. Wij zijn vertegenwoordigd op de beurs. Elk jaar zorgen we voor een vernieuwende invulling wat met zich meebrengt dat we elk jaar nieuwe leraren bereiken die we anders niet bereiken.

http://www.verruimjehorizon.be

Provincie Limburg is de trekker van het POF. Door deel te nemen aan het overleg, kunnen we knelpunten detecteren en eventueel scholen ondersteunen, als bepaalde technische competenties niet op de werkvloer kunnen verworven worden.

Elk jaar komen er scholen bij ons terecht met diverse vragen. Enerzijds kan het gaan over leraren die in duaal leren een opdracht hebben gekregen, maar het ondernemingslandschap en/of sector niet zo goed kennen en aan ons de vraag stellen of we ondernemingen kennen. We doen dan het nodige en geven dan ook de nodige info mee wat de sectororganisatie te bieden heeft. We doen dit met een warme overdracht en contacteren na het gesprek ook de sector zodat men niet uit de lucht komt vallen als de leraar hen contacteert.

Anderzijds is Limburg een KMO-landschap en is het niet eenvoudig om een onderneming te vinden waar alle competenties op de werkvloer verworven kunnen worden.

De kracht van Limburg ligt in zijn KMO-landschap, de KMO’s zijn immers de dragers van innovatie, creativiteit en groei. De keerzijde is wel dat het meestal kleine ondernemingen zijn zodat de kans reëel is dat niet alle technische competenties bij 1 onderneming verworven kunnen worden.

http://www.limburg.be

Doelgroep

Studiegebiedoverschrijdend

Praktisch

Wil je als leraar of directie graag op de hoogte gehouden worden van onze projecten? Abonneer je dan zeker op onze nieuwsbrief!

Volg ons op social media: FacebookInstagramYouTube en LinkedIn

Partners