Omschrijving

In schooljaar 2018-2019 werd de inhoud van het pilootproject vormgegeven door CLW Provil Lommel, Secundaire scholen Sint-Ferdinand Lummen, GO! Next Level X Hasselt (deeltijds en voltijds), Honeywell, Tracing In Motion, SFTL en LOGIS. Positief is dat we netoverschrijdend en met verschillende onderwijsvormen bso-buso-deeltijds onderwijs, SFTL en LOGIS het project inhoudelijk hebben vormgegeven. De bedrijven Honeywell en Tracing in Motion hebben een scanner en software ter beschikking gesteld.

Tijdens schooljaar 2019-2020 is het project in de scholen, die in de projectgroep zitten, uitgetest. De proefperiode is geëvalueerd en de nodige aanpassingen zijn doorgevoerd.

In januari 2021 zijn er verschillende TTT’s georganiseerd voor de leraren. Na het volgen van de TTT kunnen de leraren het mobiel oefenmagazijn uitlenen en met de leerlingen aan de slag.

Er zal in schooljaar 2021-2022 ook een link gemaakt worden met LOGIS, zodat het mobiel magazijn kan gelinkt worden aan een reële magazijnomgeving.

Doel

Leerlingen de handelingen van een magazijn aanleren.

Leerplandoelstellingen

Ontdek hier welke leerplandoelstellingen je met het Mobiel Oefenmagazijn kan behalen!
Hebben wij er eentje over het hoofd gezien? Laat het ons dan zeker weten.

Situering

Studiegebied: 3e graad Handel-Logistiek

Doelgroep

  • Bestuurder heftruck dbso
  • Bestuurder reachtruck dbso
  • Internationale transport en goederenverzending 7 tso
  • Logistiek 7 bso
  • Magazijnmedewerker dbso-buso

Partners

 

Materiaal

Koffers met scanner, printer, bonnenprinter, laptop, geplastificeerde artikelen en echte artikelen.

Afmetingen

Materiaal Aantal Afmeting
Mobiel Oefenmagzijn 1: kantoorartikelen

Mobiel Oefenmagzijn 2: fietsaccessoires

3

3

75 x 54 x 29

75 x 54 x 29

Reserveren

Heb je een Train The Trainer gevolgd van het Mobiel Oefenmagazijn? Dan kan je het Mobiel Oefenmagazijn via onderstaande knop reserveren.

Deel je ervaringen in de RTC Community

Hebben je leerlingen een fijne leservaring gehad met het materiaal? Hebben ze er veel van geleerd? Deel dan je foto’s en verhaal op onze facebook-pagina, Instagram of Youtube