Omschrijving
Een RTC vorm geven doe je niet alleen maar wel met partners die je laat schitteren en op de voorgrond plaatst want zij zorgen voor het noodzakelijke draagvlak om krachten te bundelen zodat we kwalitatieve projecten kunnen realiseren.
Wij organiseren en nemen deel aan overlegmomenten.
Projectgroepen
We werken met ad hoc projectgroepen die de input geven die noodzakelijk is om het jaaractieplan van het RTC vorm te geven. Sinds 2 jaar geleden betrekken we tijdens het werkjaar leerkrachten actief bij het uitwerken van bepaalde acties van het RTC. Op die manier benutten we de expertise van leerkrachten en wordt die expertise ingezet in een ruimer netwerk en verhogen we het draagvlak van het RTC.
T2-campus
Er zijn constructieve samenwerkingen en overlegmomenten met de instructeurs van VDAB, trainers van Syntra, instructeurs van PlastIQ en de innovatoren. Het is en blijft een uitdaging om te komen tot een actieplan over toekomstige projecten en hoe we in co-creatie met de partners van de T2-campus projecten met leertrajecten ontwikkelen die inzetten op vernieuwing gelinkt aan de transitiegebieden. Belangrijk is dat er goede afspraken worden gemaakt welke rol elke partner op zich neemt.
Directies van het vrije net, de tac’s en ta’s
We participeren regelmatig aan het overleg van de directies van het vrije net, de tac’s en ta’s overlegmomenten zodat we nieuwe acties, projecten en evoluties kunnen voorstellen en de koppeling maken met de vooruitgang van de T2-campus.
Ook zijn er goede contacten met de pedagogische begeleiders op provinciaal niveau.
Overleg met sectoren
Regelmatig is er overleg met de sectoren: Constructiv, FTML (LIMTEC+), SFTL, LOGOS, WOODWIZE, PlastiQ, VOLTA,… afhankelijk van de noden en opportuniteiten. Het zijn meestal ad hoc overlegmomenten, die goed voorbereid worden en in functie van onze acties van het jaaractieplan plaatsvinden. Als klein RTC is het eens zo belangrijk om efficiënt met onze tijdsinvestering om te gaan door enkel de noodzakelijke overlegmomenten bij te wonen. De resultaten van de vergaderingen moeten effectief omgezet worden in acties op het terrein.
Denkgroep Nijverheid Limburg
Denktank Nijverheid Limburg is een overlegorgaan binnen het RTC, bestaande uit een groep zeer dynamische directeuren die netoverschrijdend voluit gaan voor innovatie en vernieuwing. Er wordt steeds gekozen voor een Limburgs verhaal en ze zorgen tevens binnen hun eigen netwerk/koepel voor voldoende draagvlak en opvolging. DNL is dus de motor, als we met het RTC nieuwe baanbrekende projecten ontwikkelen en lanceren.
Werkgeversorganisaties
We hebben contacten met UNIZO Limburg, VKW Limburg en VOKA. Het zijn belangrijke partners om bedrijven o.a. te sensibiliseren rond een samenwerking met het onderwijs op lange termijn.
Het lidmaatschap van de Vereniging Industriëlen Genk is een echte meerwaarde. Op een versnelde manier leren we een aantal bedrijven kennen, waarmee we al concrete samenwerkingen hebben opgezet.
Algemene vergadering
Coördinator RTC Limburg: Liesbeth Schraepen
Voorzitter: Guido Bijnens, Vrij Onderwijs
Overige leden:
- Berben Ine
- Buteneers Patrick
- Caubergh Dominique
- Cloostermans Marc
- Daniels Gery
- Geraets Paul
- Goven Bart
- Herbots Boudewijn
- Kerkhofs Bart
- Lemmens Yvan
- Maesen Davy
- Schildermans Johan
- Snellinx Myriam
- Tombal Jurgen
- van der Meijden David
- Van Espen Rudy
- Vandeweyer Mark
- Vanhees Piet
- Vannijlen Yves
Raad van bestuur
Coördinator RTC Limburg: Liesbeth Schraepen
Voorzitter: Guido Bijnens, Vrij Onderwijs
Overige leden:
- Berben Ine
- Buteneers Patrick
- Caubergh Dominique
- Cloostermans Marc
- Daniels Gery
- Geraets Paul
- Goven Bart
- Herbots Boudewijn
- Kerkhofs Bart
- Lemmens Yvan
- Schildermans Johan
- Snellinx Myriam
- Tombal Jurgen
- Van Der Meijden David
- Vandeweyer Mark
- Van Espen Rudy
- Vannijlen Yves
Dagelijks bestuur
Coördinator RTC Limburg: Liesbeth Schraepen
Onderwijsgeledingen:
- Voorzitter: Guido Bijnens, Vrij Onderwijs
- Mark Vandeweyer, Provinciaal Onderwijs
- Dominique Caubergh, Gemeenschaps Onderwijs
Bedrijfsgeledingen:
- Patrick Buteneers, UNIZO Limburg
- Marc Cloostermans, VDAB
Op die manier kunnen wij vanuit lokale noden werken aan een stevig draagvlak tussen RTC, scholen en bedrijfsleven. Wisselen we kennis uit en benutten de bestaande expertise. Tenslotte werken we zo aan netoverschrijdend tussen scholen, bedrijven en het RTC
Doelgroep
Studiegebiedoverschrijdend
Schoolverbredend