Samenvatting

Samen met verschillende scholen, over de netten heen, wordt er een hulpmiddelen- en ervaringskoffer ontwikkeld. De vraag kwam van de scholen om zo de leerlingen vertrouwd te maken met de hulpmiddelen voordat ze op stage gaan. Per ruimte (slaapkamer, badkamer, keuken, etc.) zullen er hulpmiddelen uitgekozen worden.

Daarnaast gaan er ook zelfreflectiefiches ontwikkeld worden. Dit zal onder leiding van Heidi Gerits (Provinciaal Flankerend Onderwijsbeleid Limburg) gebeuren samen met de verschillende scholen. Via de fiches zullen de leerlingen bewust worden wat het betekent een hulpmiddel te gebruiken op vlak van inclusie, stigmatisering en kostprijs. De leerlingen worden uitgedaagd om naar alternatieve producten te zoeken.

Van november t.e.m. januari 2021 zullen de koffers uitgetest worden in een proefproject. Daarna kunnen de andere scholen de koffers ook uitlenen.

Leerplandoelstellingen

Ontdek hier welke leerplandoelstellingen je met de hulpmiddelen- en ervaringskoffer kan behalen!
Hebben wij eentje over het hoofd gezien? Laat het ons dan zeker weten.

Situering

Studiegebied: Personenzorg

Doelgroep

Leerlingen tso/bso 3de graad uit het studiegebied Personenzorg

Praktisch

Voor meer info kan je Rinaldo Menichetti contacteren.

Partners

Wij zijn altijd opzoek naar partners om dit soort projecten en uitleenmaterialen ter beschikking van de scholen te kunnen stellen.
Heeft jouw bedrijf of organisatie hiervoor interesse, neem dan zeker contact met ons op.