Omschrijving

De T2-campus opende op 30 augustus 2018. Vanaf dan kan elk techtalent met of zonder ervaring er terecht voor een opleiding.  Er worden dagelijks meer dan 1.300 trainees op de campus verwacht van VDAB, SYNTRA en van de Limburgse scholen.

RTC Limburg zal gehuisvest zijn op de T2-campus. Het past volledig in onze missie rond spirit voor techniek en technologie om het economisch weefsel van de regio te versterken.

Samen met het T2-onderwijsteam zullen we de scholen uit onze doelgroep optimaal ondersteunen in het gebruik van de state of the art apparatuur, door leertrajecten te ontwikkelen en uit te rollen. We zullen ons focussen op Industrie 4.0 SIF-400, New Energy Building en het Smartgrid lab.  Daarnaast is er ook een link met ‘Limburg STEM’t af!’ waar we schakelen naar nieuwe samenwerkingsvormen, concepten o.a. met de T2-campus. De goedgekeurde projecten kunnen terecht in de T2-campus voor extra technologische ondersteuning om hun projectdoelstellingen te realiseren.

Doelgroep

De T2-campus  focust zich voornamelijk op:

  • Elektro (elektronica, elektriciteit, maintenance)
  • ICT(ICT, gaming, design, 3D)
  • New energy (energy, heating, cooling)
  • New materials (metal, construct en kunststof)

RTC Limburg gaat zich focussen op:

Industrie 4.0 SIF-400, New Energy Building, Smart Grid Lab.  Het zijn projecten waar scholen studiegebiedoverschrijdend mee aan de slag kunnen.

De goedgekeurde projecten van ‘Limburg STEM’t af!’ schooljaar 2018-2019 kunnen ook terecht in de T2-campus voor extra ondersteuning om hun projectdoelstellingen te realiseren.

Partners